Poštovani,

pozivamo Vas na naš tradicionalni međunarodni skup koji će se održati od 29. svibnja do 30. svibnja 2020. god. (petak i subota) u Splitu u cilju obilježavanja 150 godina rođenja M. Montessori pod nazivom

„RADNE NAVIKE POČINJU U DJETINJSTVU“

Skup organiziraju Dječji vrtić Montessori dječja kuća, Osnovna škola Pojišan, Udruga Montessori pedagogije. Suorganizatori konferencije su MZO, Hrvatsko društvo za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju pri Hrvatskog liječničkog zbora, Agencije za odgoj i obrazovanje. Nadamo se i pokroviteljstvu Grada Splita.

Predavači će preko predavanja i radionica pružiti iz različitih perspektiva (neurofiziološke, terapeutske, psihološke, sociološke te pedagoške) važnost razvoja radnih navika za razvoj osobnosti kod čovjeka, ali i za čovječanstvo, s posebnim osvrtom na rano djetinjstvo.


Konferenciji će se pridružiti: prof. dr. sc. Ivan Begovac, dr.med., prof.dr.sc. Renata Miljević – Riđički, dr.sc. Biljana Kuzmanić, Milica Medić, prof. dr. Biserka Rešić, dr.med., mr.sc. Vera Šutalo i drugi stručnjaci.

Pozivamo stručne suradnike, socijalne radnike, pravnike, terapeute, psihoterapeute, učitelje, odgojitelje iz škola, vrtića da prijave sudjelovanje putem power point prezentacija (15 minuta) o njihovim iskustvima u radu na razvoju motorike, osjećaja i socijalizacije posebno kada su u pitanju djeca s teškoćama u razvoju te iskustva iz rada prema metodi Marije Montessori. Radove primamo do 15. travnja 2020.god. Skup će trajati 16 sati.

Nadamo se Vašem dolasku